Racisme er tegn på misundelse og frygt for det ukendte. Man kan sige, at der både findes gode og onde mennesker. Nogen har fordomme og nogen har ikke. Men hvad synes vi egentlige?

Vi synes, efter dette projekt, at man skal stoppe fordomme om andre mennesker. Når du først bliver nysgerrig om emnet, vil du finde ud af mange ting, som du helt sikkert ikke vidste noget om før. Tegn på racisme er mangel på information og viden. Så hvis racismen skal mindskes bliver vi nødt til at studere emnet ned til punkt og prikke. Desuden skal medierne ændre lidt på synspunkterne. De er med til at skabe fordommene om flygtninge, da de oftest lægger vægt på de negative sider. Vi ser jo knap nok positive ting? Bandekrige, terrorisme og påsatte brande? Det gør i hvert fald ikke vores syn på indvandrene bedre!

Kom gerne med jeres meninger herunder.
GangnamStyleogJustinBieber39
9/1/2013 03:27:15 am

I ovenstående blog angives det, at der <i>"både findes gode og onde mennesker. Nogen har fordomme og nogen har ikke"</i>.

Hvordan skal dette tolkes? Mener skribenten, at fordomsfulde personer er direkte onde? Og er tolerante "fordomsfri" personer i givet fald direkte gode?

Hvad menes med dette?

Jeg er ikke i tvivl om, at racisme ikke bør tolereres. Men er det ikke lidt for firkantet og generaliserende at skitsere personer på denne facon.

Og hvad definerer et ondt menneske? Og er mennesker født onde af natur, eller er det ikke nærmere et resultat af forskellige sociale og samfunds-relaterede forhold?

I angiver selv, at <i>"Racisme er tegn på misundelse og frygt for det ukendte"<i/>. Angives det derfor ikke, at det er et spørgsmål om sociale og psykiske forhold frem for menneskelige?

Reply
Skribenten
9/1/2013 04:15:53 am

@GangnamStyleogJustinBieber39
Hvis man kun retter fokusset på racismen kan man vel godt definere nogle mennesker som "onde" og "gode". Men ingen ved, hvem der er hvad. Man kan uden tvivl sagtens være et godt menneske selvom man har racistiskeholdninger, men dette er taget udgangspunkt i kun dette emne.

Ingen børn bliver født racistiske. Derfor må det være opdragelse og sociale punkter som "starter" racismen i et nyfødt menneske. Vi har alle lyttet til vores forældre og hvis vi hørte deres meninger, tog vi dem som regel til os. Derudover har sociale medie (eksempelvis Avisen, TV osv.) en vigtig rolle. Hvis vi i fjernsynet kun ser indvandrer for en negativ side, vil vi oftes automatisk tænke "sådan må de være". Dermed får man et forkert indtryk af disse mennesker.
Til sidst vil jeg sige, at historien om slaveri også vil spille en rolle. Dette KAN også følge til raceforskel.

Reply
ea riis
19/6/2014 08:29:57 pm

hvad kan man selv gøre for at stoppe racisme ?

Reply
24/9/2015 01:43:55 am

jeg synes af det en god tale

Reply
Klamme kaj
18/11/2015 12:44:27 am

hej med jer😃

Reply
kresten nørgaard
15/11/2016 11:45:22 pm

allahu

Reply
Klassens Otto
15/12/2016 01:21:02 am

Racisme er tegn på misundelse og frygt for det ukendte. Man kan sige, at der både findes gode og onde mennesker. Nogen har fordomme og nogen har ikke. Men hvad synes vi egentlige?

Vi synes, efter dette projekt, at man skal stoppe fordomme om andre mennesker. Når du først bliver nysgerrig om emnet, vil du finde ud af mange ting, som du helt sikkert ikke vidste noget om før. Tegn på racisme er mangel på information og viden. Så hvis racismen skal mindskes bliver vi nødt til at studere emnet ned til punkt og prikke. Desuden skal medierne ændre lidt på synspunkterne. De er med til at skabe fordommene om flygtninge, da de oftest lægger vægt på de negative sider. Vi ser jo knap nok positive ting? Bandekrige, terrorisme og påsatte brande? Det gør i hvert fald ikke vores syn på indvandrene bedre!

Kom gerne med jeres meninger herunder.

Reply
lOtto
15/12/2016 04:19:54 am

Hvad?

Reply
hjælp mig
16/1/2017 02:27:37 am

Hvornår er man racist?

Reply
Skribenten
16/1/2017 09:44:52 am

Man er racist, når man har et had mod sorte. Om det er hele tiden eller i momenter kan afvige. Det vil sige, at der skal mere end én racistisk kommentar til før, at man kan kalde sig racist.

Reply
hjælp mig
17/1/2017 11:31:09 pm

hvad mener i/du om racisme?

Reply
Skribenten
18/1/2017 04:11:48 am

Racisme er et omdiskuteret emne, og det berører os allesammen, idet emnet omhandler noget så personligt som en hudfarve.
Selv er jeg imod racisme, idet hadet er baseret på fordomme og indeholder derfor ingen begrundelse, hvilket er urimeligt. Netop denne oplevelse har flere af mine farvede venner været udsat for, som alle bliver påvirket af oplevelsen selvom, at de prøver at skabe afstand til det. Oplevelsen mine venner beskriver omhandler den hadefulde oplevelse via forskellige racistiske tilråb. Normalt har mine venner ikke noget imod let racistiske jokes i sjov, og de har ikke noget imod, at man omtaler dem som sorte og farvede, men det er hadet, som de er bange for og frygter.

Jeg er altså imod racisme, og man skal kunne have det sjovt med sine venner. En racistisk joke blandt venner ruinerer ikke et venskab, men emnet er efterhånden så omdiskuteret, at man ikke offentligt kan tillade sig at joke om emnet.
Dette er en længere diskussion, som man også vil kunne dreje over på, hvordan en befolkning og en kultur reagerer på forandringer og lignende.

Reply
Fat ass
2/2/2017 02:01:26 am

Vil det sige at had mod asiater og muslimer ikke er racistisk. Når du sagde at had mod sorte er racistisk (kun mod sorte)

Reply
Skribenten
2/2/2017 02:13:45 am

Jeg tror lige, at du skal læse kommentaren endnu engang.
Øverst skriver jeg - "Racisme... omhandler noget så personligt som en hudfarve." ... "hadet er baseret på fordomme og indeholder derfor ingen begrundelse".

Men leder du efter en præcis definition på racisme, så siger det øverste på wikipedia f.eks. følgende "Racisme er et menneskesyn, som består af både fordomme og diskrimination baseret på sociale opfattelser af biologiske eller kulturelle forskelle imellem folkeslag. Det tager ofte form af sociale handlinger, praksisser eller overbevisninger, ideologier, eller politiske systemer, der anser forskellige racer for at være rangeret som bedre eller ringere end andre baseret på formodede fælles arvelige træk, evner eller kvaliteter. Racisme kan føre til en politik gående ud på, at medlemmer af forskellige racer skal behandles forskelligt, såkaldt racediskrimination."


Det eneste tidspunkt jeg nævnte, at racisme specifikt er noget med sorte er, da jeg omtalte mine egne venner, som er sorte. Så jeg forstår ikke helt din kommentar.

Reply
Fat ass
6/2/2017 02:35:07 am

Tak for dit svar, men snakker om din kommentar d. 16/1/2017 ikke din kommentar d. 18/1/2017.

Reply
svend
1/3/2017 11:38:01 pm

hvad kan man gøre for at stoppe racisme please svar skribenten

Reply
Hjælp mig nu forfaen
27/10/2017 01:41:31 am

hvordan stopper man racisme

Reply
5/3/2018 02:25:17 am

hvordan stopper man racisme ?

Reply
ok
29/4/2018 07:36:51 am

ok

Reply



Leave a Reply.

     

    Kom gerne med personlige indslag.